Mijn naam is Arjen Hidding, 40 jaar en woonachtig in De Kiel.

Opgegroeid met honden en mijn eerste Mechelse herder, Wanda, in 1985 als herplaatser gekregen. Een keiharde hond, maar wel één met een goudeerlijk karakter en die voor je door het vuur ging als het zou moeten. Naar het overlijden van Wanda kwam Zinta, ook een Mechelse herder maar compleet het tegenovergestelde van Wanda. Een hond met een zeer zacht karakter, deed geen vlieg kwaad en (zoals wij dat noemen) een grote vrij-doos! Helaas is Zinta overleden aan de gevolgen van kanker.

Als echte hondenliefhebber kan je niet zonder hond, ook al zeg je van wel. Je mist iets, het uitlaten, de contacten die je tijdens het uitlaten hebt, de kwispelende vriend die altijd vrolijk is als je weer thuis komt. Vijf dagen naar het overlijden van Zinta kwam Senna bij ons wonen. Als pup al een brutaal ding, nergens bang voor en enorm gedreven in alles wat ze doet. Met Senna zijn we in aanraking gekomen met het speuren bij hondenschool Jump-a-Round. Senna speelt dogfrisbee op het hoogste niveau.

Via hondenschool Jump-a-Round zijn we in contact gekomen met de fokker van Nodin. Senna moest ivm vakantie een weekje uit logeren en op dat moment zat Nodin in de opvang bij Tijs en Minna. Vanaf het moment dat wij Mechelse herder Nodin zagen, waren wij verkocht. Nodin is als herplaatser bij ons gekomen op een leeftijd van 8 maanden. Vrijwel direct zijn we gestart met het positief trainen bij Jump-a-Round en via hun in training gegaan eerst bij VRT-Noord en later bij de Dutch RescueDogs.

Sinds 12 juni 2016 is Senna een inzetbare hond voor leven bij de Dutch RescueDogs en is ze bezig getraind te worden om te zoeken naar overleden personen.

Arjen en Senna

Arjen en Senna inzetbaar