Ik ben Minna Yrjänä, bezig met trainen van honden sinds 1985. Op dit moment ben ik fulltime bezig met trainen van honden op hondenschool Jump-A-Round DogSport.

Mijn eerste ervaring met reddingshondenwerk was in Finland begin jaren '90 met een ruwharige Hollandse herder. Na verhuizing naar Nederland in 1995 kwam er een einde aan reddingshondenwerk (toen begonnen we met o.a agility), maar het bleef toch knagen.
Op een bepaalde moment ben ik met mijn oudste Mechelaar Chic KNPV-Zoekhonden gaan trainen, waaronder ook puintraining, en ja, dat voelde toch wel weer heel goed.

Toen Johan met Buck bij ons kwam trainen voor gehoorzaamheid, was de stap om een keer te gaan kijken ook snel gemaakt. En de stap om mee te gaan trainen volgde ook spoedig.
Wat mij aanspreekt bij DRD is dat de training praktijkgericht is, om daadwerkelijk op inzet te kunnen, en daardoor wordt de lat heel hoog gelegd en wordt er serieus geoefend.
Dat was wel de reden waarom niet Chic maar mijn andere Mechelse herder Dappie (Like A Hurricane Dyna Dora) mee ging naar de training. Dappie is geboren in augustus 2008 en zou maar tijdelijk bij ons komen wonen. Doordat zij qua karakter precies is wat ik zoek in een hond, wilde ik haar toch graag houden. En gelukkig mocht het ook van de fokker.

Naast reddingswerk is Dappie ook actief in agility en dogdance, en we doen ook recreatief wat frisbee. Bijtwerk (KNPV, RING, IPO) is haar grootste passie. We hebben in 2014 een nest gefokt met Dappie om verder te kunnen met haar dochter Naksu.

 

Inzetexamen Vlakte Minna en Dappie 2014