Mijn naam is Johan Boers, geboren '64 en woonachtig in Sleen

Actief in het reddingshondenwerk sinds 1999. Heb een grote voorliefde voor de Mechelse herder, hoewel ik wel van mening ben dat elke hond die z’n werk goed doet erg mooi is om te zien. Een labrador is qua karakter niet een hond die mij goed past, maar ik kan enorm genieten als dezelfde labrador verschrikkelijk goed z’n werk doet!

Vanaf 1999 t/m 2013 verbonden geweest aan het Veterinair Reddingshonden Team, waarvan de laatste drie jaar bij de door mij opgerichte afdeling VRT-Noord. Heb bij het VRT-Midden getraind met de Mechelse herder Sam waarmee ik destijds de verplichte dubbele certificering KNVP-vlakte en puin B heb gehaald en in een later stadium het SIN-examen puin. Met Sam zijn we gedurende lange tijd inzetbaar geweest. Op het moment dat ik met Sam inzetbaar werd, ben ik steeds meer gaan helpen met het geven van trainingen voor het VRT en heb op een gegeven moment de kans gekregen om een team (John Dirkse met zijn Mechelse herder Desmo) vanaf het begin individueel te gaan begeleiden. Het interessante daaraan is dat je helemaal je eigen ideeën toe kunt passen in het trainen van een inzetbaar reddingshondenteam.

Nu zijn we per 1 januari 2014 gestart met het DRD (Dutch RescueDogs) en hoewel we een relatief kleine groep zijn, zit er behoorlijk veel ervaring binnen de groep, die elkaar wat dat betreft goed aanvullen. Het voordeel van een kleine groep is dat er goed op details getraind kan worden en dat we zo kunnen streven naar zo hoog mogelijk niveau van inzetbaarheid!

 

Inzetexamen Vlakte Johan en Buck 2014