4 mei 2018, Namen België

Vrijdagochtend in alle vroegte op pad om de eerste theorielessen te krijgen van Roberta Bottaro, Louise Wilson, Patrick d'Artois & Ivan Girardon. 4 instructeurs met ongekende kennis en ervaring in het detectiewerk. Ieder van hen met zijn of haar eigen expertise.

In de dagen die volgen worden we overspoeld met de meest waardevolle en intrigerende informatie. Zaterdagavond na de avondtraining komen we pas 12 uur 's nachts in ons appartement en zitten we nog vol energie twee uur lang te bomen over alles wat we gezien en gehoord hebben. We maken nog een lijst met vragen die we de volgende dag aan de instructeurs willen stellen.
Zondag een volle dag met oefeningen voor onze eigen honden, worden wederom grote lessen geleerd. Gelukkig staat alles op de video zodat we thuis alles nog eens rustig terug kunnen kijken. Dat het waardevol was staat als een paal boven water.

Alle mogelijke informatie over het leerproces van de hond, over zijn reukorgaan, over automatische reflexen, receptoren, endorfine, dopamine en adrenaline. Trainingstechnieken, beloningstechnieken, omgang met je hond, het lezen van je hond, je houding, speltechniek, enz. 

Fixeren op de kong