Zondag 24 Mei 2015 bereikte ons het bericht dat er vanaf zaterdagavond een 76- jarige man vermist was uit Wijster. Na telefonisch contact met inzetleider van Dutch RescueDogs en de Officier van Dienst van de politieregio heeft de Dutch RescueDogs verzocht om hun reddingshondenteams in te gaan zetten om deze man te zoeken.

De laatste informatie was dat de man zondagmiddag voor het laatst gezien was in Hoogeveen.

Nadat de reddingshondenteams zich verzameld hadden bij het verzamelpunt in Hoogeveen werden de mogelijke zoekgebieden in kaart gebracht en zoekplannen uitgedacht. In de tussentijd was er telefonisch contact met inzetleider en de politie van Hoogeveen die nog een tweetal tips aan het natrekken waren. Enige tijd later belde politie van Hoogeveen met de mededeling dat de man na een vermissing van 24 uur was aangetroffen in de buurt van Meppel. Waarna hij is herenigd met zijn familie.

Weleens waar geen daadwerkelijke inzet, maar toch een goede afloop! Voor ons een nuttige realistische oefening waar weer wat leermomenten uit gehaald zijn. Ook nog een woord van dank aan de Officier van Dienst en de politie van Hoogeveen voor de goede onderlinge communicatie met onze inzetleider!