Op zondag 27 dec, aan het einde van de middag, kreeg de RHWW het verzoek van de politie om met honden te komen zoeken naar een vermiste man, die sinds de nacht vermist was. De zoekactie is door de omstandigheden van de vermissing klein begonnen maar al snel opgeschaald naar een grote zoekactie waarbij er ondersteuning is gevraagd aan de andere organisaties uit de samenwerking.

De man was voor het laatst gezien in zijn woning. Nadat hij de woning, in de nacht, heeft verlaten is geen enkel teken meer van hem vernomen. De politie heeft diverse middelen, waaronder een helikopter en honden  ingezet om  de man te traceren. Dit resulteerde helaas niet in het vinden van de man. De Reddingshonden RHWW is in eerste instantie ter plaatse  samen met de Mantrailgroep NL en zijn direct begonnen met zoeken.

Omdat het zoekgebied bestond uit veel percelen die omringt zijn met sloten waardoor het zoeken traag verliep, is er opgeschaald en ondersteuning gevraagd aan de andere reddingshonden organisaties. Uiteindelijk hebben 7 organisaties uit de samenwerking deelgenomen aan de zoekactie. De zoekactie was tweeledig ingestoken, vlakte zoeken met de reddingshonden en de inzet van mantrailhonden. De reddingshonden hebben een ruim gebied rondom de woning afgezocht. Dit waren veel kwekerijen met grote kassen. Dit leverde echter niets op.

Twee mantrailhonden hebben onafhankelijk van elkaar eenzelfde spoor uitgelopen die uiteindelijk eindigde bij een uitmonding van een zijtak van de rivier de Gouwe.

Deze plek zou de volgende dag, door de politie, nader onderzocht worden.
De volgende dag zou blijken dat dit niet meer nodig  was, omdat maandagochtend het lichaam van de vermiste man door een voorbijganger is aangetroffen in de rivier de Gouwe.
 
In totaal waren er 27 honden 35 mensen vanuit de SRO bij de zoekactie betrokken.
De Dutch RescueDogs heeft 2 honden en 2 mensen ingezet.
 
De SRO wenst de nabestaande veel sterkte bij het verwerken van hun verlies.