3 juni 2017 Bunschoten.
We hadden vanaf de eerste dag van de vermissing van Savannah contact onderhouden met de politie. Ze wilden (nog) geen gebruik maken van onze diensten omdat er geen zoekgebied was. Toen door het Coördinatie Platform Vermissingen toch een zoekactie werd aangekondigd, werd binnen onze vereniging direct voorgesteld daar vrijwillig aan mee te doen. Zes van onze mensen met vier zoekhonden zouden gaan.


We hebben dan de politie ook geïnformeerd dat we onze diensten daar zouden aanbieden.

Omdat het aan ons toegewezen zoekgebied voor vier honden te klein was, besloten we op eigen initiatief het aangrenzende industriegebied ook te doorzoeken. Dat was oorspronkelijk als niet belangrijk aangemerkt, maar wij houden niet van stilzitten. We zijn buffelaars, we pakken alles aan, ook de onwaarschijnlijke en/of moeilijke gebieden.


We konden niet alles doorzoeken omdat een gedeelte via de ene kant niet toegankelijk was door hekken en via de andere kant was een groep pakwerkers met honden aan het trainen. We zijn eerst de rest van het industrieterrein gaan doorzoeken totdat we bij het sportpark eindigden.
Toen we op de Kronkels uitkwamen stonden we recht tegenover de bewuste sloot. Precies op dat moment begon de politie het gebied af te zetten. Het was niet moeilijk om te bedenken wat er aan de hand was....

Savannah is gevonden, dat is het enige dat telt. Wíe haar gevonden heeft is onbelangrijk!

Feit is: we zouden haar zeker gevonden hebben. Omdat we knokken. Omdat we niet te beroerd zijn om alles te doorzoeken. Omdat we doorgaan, hoe dan ook.
Dat zijn de Dutch RescueDogs!