23 Juli 2017 Staphorst.

Coördinatie Platform Vermissingen vraagt onze assistentie bij een georganiseerde zoekactie in Staphorst. Een 66-jarige man is op zaterdagavond op de fiets van huis vertrokken. Sindsdien is niets meer van hem vernomen.
Op zondag komen honderden vrijwillligers bij mekaar om te helpen zoeken.  Dutch RescueDogs zoekt met 3 honden en 6 mensen verschillende gebieden af.

Om 22:00 uur wordt de zoekactie afgesloten.
De Dutch RescueDogs heeft al toegezegd dat we de volgende dag nog een paar niet doorzochte gebieden gaan doorzoeken.

Maandag zijn we met 3 mensen en 2 honden weer in actie. Later op de dag sluit zich nog een team met 2 honden bij ons aan. Helaas keren we steeds weer onverrichterzake huiswaarts.

Op dinsdag gaan we weer kijken wat de meest waarschijnlijke route is geweest die de man kan hebben gefietst. Maar omdat de mogelijkheden zo divers zijn besluiten we eerst een nieuwe oproep in de media over de fiets van de man en camerabeelden af te wachten.

Donderdag: Gisteravond werden de Dutch RescueDogs gebeld door Jan Kuijers, woordvoerder van de familie van de vermiste Staphorster. Met 4 honden en 4 mensen hebben we het gebied rond de vindplaats van de fiets doorzocht in de hoop de vermiste levend aan te treffen.
Twee van onze honden verwezen duidelijk bij het water direct onder het viaduct.
Net is bekend geworden dat het lichaam dat vanavond gevonden is, inderdaad de vermiste heer van der Hoek betreft.
Dutch RescueDogs wenst de familie veel sterkte toe met de verwerking van dit verlies!